söndag 1 juli 2012

LCHF - Currykyckling

Det här måste jag säga var bland det godaste jag ätit, någonsin!

Currykyckling med blomkålsris

1 gul lök
400-600 g kyckling
2 dl turkisk yoghurt
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
Saft av en halv pressad citron
Salt och vitpeppar
1 blomkålshuvud
1 rödlök
1/2 kruka persilja
3 msk rapsolja

1 Hacka gula löken och fräs den i smör.
2 Skär kycklingen i små bitar och lägg ner tillsammans med löken. Stek ett par minuter och tillsätt sedan yoghurten, curryn och gurkmejan. Häll i citronsaften och krydda med salt och peppar.
3 Koka upp rikligt med vatten. Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärn. Koka detta 1-2 minuter.
4 Hacka rödlöken och persiljan.
5 Häll av vattnet på blomkålen, blanda i rapsolja, persilja och rödlök. Smaka av med salt.
6 Servera med en citronskiva.

Bon Appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar